Investeringsproces

firkant5

Vi tilfører kapital, ekspertrådgivning, forretningserfaring og et bredt netværkfor at skabeog udvikle startups,

der har potentiale til at blive de næstevækstvirksomheder.Vi assisterer fra opstart

til kommercialisering og med tiltrækning af nye investorer

Investeringsproces

Ansøgning

Før vi kan vurdere om vi skal investerer i din forretningsidé, skal du indsende din ansøgning via vores online registrering eller direkte til en af vores investeringschefer. Du bør forholde dig til om din forretningsidé matcher vores investeringsfokus og vedlægge en forretningsplan, hvor du beskriver:

 

  • Din forretningsidé
  • Adresseret marked
  • Konkurrenter
  • Go to market strategi
  • Budget

 

Hvis vi finder din forretningsidé interessant efter første screening, vil du blive inviteret til en pitch for en eller flere af vores investeringschefer. Herefter begynder due diligence-processen.

Due diligence & forundersøgelse

I forundersøgelsen undersøger vi forretningspotentialet i din idé. Vi går grundigt igennem din forretningsplan og stiller skarpt på de mest kritiske områder af planen. Det kan være markedsbehovet og markedsudvikling, konkurrencen i branchen, teknologiens potentiale og mulighed for beskyttelse, eller økonomien i projektet.Forundersøgelsen foregår i tæt parløb mellem analyseteamet, investeringschefen og jer.

 

Formålet er ikke at skyde idéen ned, men at få casen bedst muligt belyst. Vi véd der vil være huller i osten, det er der altid for pre-seed startups. Det er helt ok, for når vi ved hvor de er, kan vi også finde ud af hvordan vi sammen løser dem, efter vi har investeret.

 

Viser forundersøgelsen at forretningspotentialet af den ene eller den anden årsag ikke er hvad vi havde forventet og vi derfor ikke vil investere, forsøger vi altid at hjælpe dig videre til andre mere passende løsninger. Det kan være en inkubator, en anden investor eller noget helt tredje.

Forhandling og indstilling

Op imod investeringsbeslutningen vil I arbejde tæt sammen med investeringschefen. Udover sammen at skabe grundlaget for investeringsindstillingen til vores bestyrelse, vil I også sammen definere vilkårene for investeringen. Vi tager i dette arbejde altid udgangspunkt i vores aftaleparadigme da dette er testet og gennemprøvet.

Porteføljeselskab og værdiskabelse

Investerer vi i din forretningsidé, oprettes et fælles ejet anpartsselskab. Vi kræver, at du selv indskyder kapital i selskabet udover investeringen, da det fortæller os at du går all-in på dette! Din forretningsidé indskydes i anpartsselskabet som apportindskud. Vi kan investere op til 6,7 mio. kr., som udbetales i form af lån og kapitalindskud.

 

Som en del af vores portefølje udvikles dit projekt fra idé til skaleringsstadiet. Aftalte milepæle styrer projektets udvikling og den fortsatte finansiering.

 

Du forpligter dig fuldtid i ledelsen af projektet, og der er krav om rapportering af udvikling og ressourceforbrug. Du vil kontinuerligt have kontakt med din investeringschef, der typisk også vil indtræde i det nyoprettede selskabs bestyrelse.

Videreførelse og exit

Vi investerer udelukkende i startups med stort skaleringspotentiale og har ikke til formål at være langsigtet medejer i etablerede og selvfinansierende virksomheder. Vores mål er dermed i samarbejde med dig at skabe en virksomhed med stor vækst, som kan exittes gennem enten en børsnotering eller salg til fx virksomheder fra industrien eller andre kapitalfonde. Vores ejerskabsperiode er derfor typisk mellem 4 og 6 år.

Indsend idé

Indsend din idé og kom i betragtning til vores næste investeringsrunde.

Vi opfordrer dig til at tage kontakt så tidligt som muligt, på den måde

har vi mere tid til at finde hinanden inden endelig vurdering

Indsend forretningsidé