Exit-case: LED iBond

LED iBond A/S har udviklet og patenteret en ny type LED-teknologi, som består af et aluminiumspanel, der udgør både ledning, fatning og køleelement. Den patenterede teknologi integrerer på en højeffektiv måde LED i kompositplader af aluminium, som gør virksomhedens løsninger ultratynde, energieffektive samt løser varmeproblemet ved LED.

 

Samarbejdet mellem Syddansk Innovation og LED iBond A/S
LED iBond A/S blev etableret i medio 2014 og var et af Syddansk Innovations porteføljeselskaber indtil juni 2016, hvor ejerandelen blev solgt tilbage til iværksætter. Syddansk Innovation var risikovillig investor i første investeringsrunde, hvor private investorer og Vækstfonden investerede i selskabet i forbindelse med efterfølgende kapitalforhøjelser. ”SDI’s målsætning er at investere i de gode idéer og skabe bedre forudsætninger for levedygtigt iværksætteri,” udtaler Helge Holm-Larsen, direktør for Syddansk Innovation. ”LED teknologi har været i rivende udvikling i de senere år og dermed været et fokusområde for SDI. LED iBond er et glimrende eksempel på hvordan ny hardware-baseret teknologi kan introduceres på markedet på kort tid når design, funktionalitet og investeringsmidler går op i en højere enhed.

 

Går en lys fremtid i møde
LED iBond A/S har været en mønster investering for SDI. Virksomheden har i alt modtaget en to-cifret millioninvestering til at vinde nye markeder i et globalt LED-marked, der forventes at overstige 70 millioner inden for de kommende fem år. LED iBond A/S har indgået distributionsaftaler i både Europa, Asien og Mellemøsten og planlægger at erobre det globale LED-marked med endnu flere partnerskaber.

 

Syddansk Innovation ønsker LED iBond A/S held og lykke fremover.

X