Startups fra SDU pitcher for træning og penge

Startups fra SDU pitcher for træning og penge

Startups fra SDU pitcher for træning og penge

Ved gårsdagens ’Pitch Training’, som var arrangeret af SDU og Connect Denmark, pitchede 7 studenter startups fra SDU Talent Programme in Entrepreneurship– for træning og for penge.

Pitch Training er et event hvor 7 startup-projekter, med tilknytning til Syddansk Universitet, får mulighed for at præsentere deres startup for et panel af eksperter og investorer.

 

Formatet var skarpt. De 7 startups fik hver 5 minutter til at sælge deres forretning, men der var også plads til læring. Efterfølgende fik de nemlig hver 10 minutters konstruktiv kritik fra ekspertpanelet. Herefter pitchede talenterne igen, denne gang med kun 5 minutter til at levere budskabet.

 

Alle 7 startups kom med vidt forskellige idéer og var alle vidt forskellige steder i processen. Nogle var stadig i konceptfasen mens andre allerede havde de første 150 bestillinger klar.

 

Det var nogle interessante forretningsmodeller, men mest af alt overraskede kvaliteten af SDU’s håbefulde talenter. Vi ramte ikke denne gang en startup vi er klar til at investere i, men potentialet var der helt sikkert.” Fortæller Andreas Munk Jensen, investeringschef fra Syddansk Innovation

 

SDI ser derfor meget frem til pitch springboardet i forsommeren, hvor talenterne vil være kommet meget længere med deres projekter. Nogle af projekterne faldt uden for SDIs investeringsfokus på banebrydende forretningsmodeller eller innovativ teknologi, men der var et par stykker som har en udviklingsretning der gør dem interessante at følge.

 

De skal blot fortsætte det gode trit og vise at de i sandhed er committede, så kunne de helt sikkert godt komme i betragtning. ” Udtaler Andreas Munk Jensen, og fortsætter

 

Det er altid spændende at få et indblik i hvad der sker i SDU’s forskningsfaciliteter, og her kunne vi se at det ikke kun er forskerne vi skal holde øje med, men også de talentfulde studerende

Jefferey M. Hansen fra startuppen SU Måltider, som laver en madordning for studerende på SU, var også meget tilfreds udbyttet af gårsdagens arrangement.

 

”Jeg føler at Pitch Training var en fed oplevelse for mit team og jeg. Vi fik lov til at præsentere for et velforberedt og kritisk ekspertpanel, der kom med gode råd efter hver runde. Det har givet os stof til eftertanke og til fremtidigt arbejde, hvilket er perfekt!”, udtaler han.

 

Connect Denmark er et landsdækkende non-profit erhvervsledernetværk, der siden år 2000 har foræret strategisk sparring til flere tusinde danske iværksætter- og vækstvirksomheder. Syddansk Innovation deltager rutinemæssigt i  Connect Denmarks arrangementer og events og med Stefan Stamm, som vært ved vi at vi får en professionelt eksekveret event med relevante startups og kolleger fra branchen. Vi ser derfor som altid frem til næste gang Connect inviterer.