SDI guider gymnasieelever til videre succes

I forbindelse med den National Entreprenørskabsmesse, som blev afholdt d. 8/2 i Rosengaardcentret i Odense, havde Syddansk Innovation 2 repræsentanter ude som dommere.

I forbindelse med den National Entreprenørskabsmesse, som blev afholdt d. 8/2 i Rosengaardcentret i Odense, havde Syddansk Innovation 2 repræsentanter ude som dommere.

Dette års National Entreprenørskabsmesse, arrangeret af Fonden For Entreprenørskab, blev i år vundet af Fiber Water og Salus Nord som begge vandt 5000kr og adgangsbilleten til en international iværksætter-messe.

Fiber Water havde formået at skabe en vand med højt fiberindhold, uden at dette kunne smages, sigtet mod at hjælpe mennesker med overvægt. Salus Nord havde skabt et sikkerhedssystem til plejehjem, der via ansigtsgenkendelse kunne registrere hvis beboere utilsigtet forlader plejehjemmet.Dette års National Entreprenørskabsmesse, arrangeret af Fonden For Entreprenørskab, blev i år vundet af Fiber Water og Salus Nord som begge vandt 5000kr og adgangsbilleten til en international iværksætter-messe.

 

De 2 repræsentanter fra Syddansk Innovation, var helt enige i at det var de 2 der skulle vinde.

De efterlod begge et positivt indtryk og havde begge skabt et produkt der kunne være interessant for investorer. Deres stand var gennemført og de kunne svare på alle spørgsmål” udtaler Frederik Hestbjerg.

Et positivt indtryk

Christian B. Mortensen, den anden dommer fra Syddansk Innovation, var også meget tilfreds med dagens messe.

”Det har været underholdende og inspirerende i dag. Det var fascinerende at se hvor langt nogle af projekterne er kommet på blot et halvt år. Særligt når man tænker på at iværksætterne ’kun’ var gymnasieelever.”

 

Mere end bare end en bedømmelse

For Christian var det vigtigt at den respons han gav skulle være ærlig og konstruktiv, således at de forskellige startups fik input til deres videre arbejde.

 ”Udover at spejde efter vores næste investering, så har vi også som dommere til denne messe, den vigtige rolle at give konstruktiv feedback som de studerende kan bruge til at udvikle deres forretninger.”

For de virksomheder og selskaber, der ikke vandt, var der også værdifuld lærdom at hente. Nautica løb fx ikke med nogle præmier men fik alligevel meget ud af dagen:

 

”Det var virkelig fedt, fordi man virkelig bliver presset. Du er tvunget til at præstere foran nogle dommere, der rent faktisk ved noget. Og samtidig får du konstruktiv kritik du kan bruge fremadrettet. Vi er i hvert fald gået herfra som klogere iværksættere og så er det bare fedt at blive taget seriøst.”Udtaler Elvis Madsen, den ene tredjedel af Nautica