Delebils­koncept, der lader brugerne køre selv – helt gratis

Vores porteføljeselskab Spiri har løftet sløret for en revolutionerende elbil og et delebils­koncept, der lader brugerne køre selv helt gratis eller være passagerer i bilerne til samme pris som offentlig transport.

 

Spiri tager det bedste fra delebiler og samkørsel og kombinerer det til en service, der er brugervenlig, billig og hjælper med til at gøre byerne grønnere. Konceptet kaldes “on­-demand carpooling”. Spiri medstifter og bestyrelsesmedlem, Søren Halskov Nissen, siger: “Det bliver stadig mindre attraktivt at eje en bil. Biler står stille 95% af tiden og er dyre at eje. Spiri er en helt ny delebils­service, der overflødiggør behovet for at eje en bil. Hvis du vil bevæge dig i byen helt gratis, så sæt dig i førersædet og kør selv. Så længe du tager folk med, der skal samme vej som dig, er det helt gratis. Hvis du vil have mere komfort og bekvemmelighed, så bestil en Spiri og hop ind på bagsædet til samme pris som en busbillet. Spiri fjerner behovet for nogensinde at eje en bil igen.

Spiri’s delebilsservice lanceres i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien i 2017, men åbner allerede nu op for at kommende brugere kan registrere sig til at køre bilen gratis, når den lanceres. Registreringen foregår efter først­til­mølle­princippet og er åben på www.spiri.io. Den første prototype af Spiri­elbilen vil blive offentliggjort til den Københavnske teknologikonference TechBBQ d. 20. september 2016.

 

En elbil bygget specifikt til passagertransport i byerne
Størstedelen af de biler, der ejes i dag, er for store, forurener og er ikke designet til bykørsel ved lav hastighed. Spiri redefinerer fuldstændigt, hvordan en brugervenlig bybil til persontransport kan designes. Ved omfattende brug af letvægtsmaterialer sætter Spiri nye rekorder for elbilers effektivitet. Spiri bruger 50% mindre energi end selv de mest effektive elbiler på markedet i dag. Peter Carlsson, tidligere VP for Supply Chain hos Tesla og bestyrelsesmedlem i Spiri siger: “Du har ikke brug for en stor fem personers bil, der kan køre 160 km/t til bytransport, hvor man ofte oplever lange køer og langsomt tempo. Spiri er en ultra letvægts elbil, bygget specifikt til persontransport i byer, med mere benplads end en Mercedes S klasse­limousine.

 

Spiri har udviklet sit eget software-system til køretøjer og en letvægts elbil bygget specifikt til delebils-service. Spiri samarbejder mede den prisvindende danske teknolgivirksomhed, Drivr, om teknologien til turfordeling og samkøresel. Teamet bag Spiri er et hold med bred erfaring fra bilindustrien og teknologivirksomheder som Tesla, Aston Martin, Ferrari, BMW, Mitsubishi, Nissan, Rimac, DriveNow, Bosch, Nokia og Siemens.


 

Pressekontakt:
Mads Stubgaard-Schmidt, innovationschef hos Syddansk Innovation, mail: mss@sdti.dk, tlf: +45 63 15 73 03
Aika Poulain, PR ansvarlig hos Spiri, mail: azp@spiri.io, tlf: +45 60 10 81 27

X